به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام والمسلمین میرباقری جمع عزاداران حسینی در حسینیه حضرت زهرا سلام الله علیها به تبیین طرح امامت حضرت مهدی علیهالسلام در دوران غیبت پرداخت و افزود: بسیاری از انبیای الهی در برنامهی هدایت خودشان، یک دوره غیبت داشتند و شیخ صدوق رحمت الله علیه در کتاب « إکمال الدین» که به سفارش حضرت ولی عصر علیهالسلام نوشته شده، به داستانهای غیبت انبیای الهی اشاره کردهاست. استاد میرباقری البته این نکته را نیز بیان کرد که غیبت حضرت حجت علیهالسلام بر خلاف سایر رسولان الهی بسیار طولانی شدهاست.
وی در ادامه با اشاره به طرح امامت حضرت مهدی علیهالسلام در دوران غیبت برای آماده سازی شیعیان در عصر ظهور به تبیین سه معنای دوران غیبت پرداخت و گفت: یک معنا از غیبت، غیبت کلّی ولایت امام زمان علیهالسلام است که در واقع به معنای در پرده رفتن حقیقت امامت در عالم است. معنای دوم از غیبت، همان معنای مشهور از غیبت در بین مردم است که دیگر ائمه سلام الله علیهم، دارای چنین غیبتی نبوده اند. در حقیقت این معنای از غیبت یعنی حضرت علیهالسلام، اُمّت را هدایت و رهبری میکنند ولی دسترسی به ایشان مقدور نیست.
استاد حوزه علمیه قم، در ادامه به ذکر معنای سوم از غیبت بر اساس بعضی از آیات و روایات پرداخت و افزود: حضرت مهدی علیهالسلام بر اساس این معنا، آن آیه غیبی هستند که خداوند متعال به نبی اکرم صلوات الله علیه عطا کرده که البته هنوز زمان ظهور آن آیه غیبی فرا نرسیده است و این آیه غیبی، همان معجزهای است که خداوند متعال وعدهی آن را به رسول اکرم صلوات الله علیه دادهاست و دین اسلام به وسیله ایشان در عالم، واقع میشود.
وی افزود: در حقیقت حضرت مهدی علیهالسلام بر اساس این معنا همان «کلمه تامّه مُغَیّب الهی» است که در روایات به آن اشاره شده است.
عضو مجلس خبرگان رهبری به اهمیت و ضرورت همراهی با طرح امام در دوران غیبت اشاره کرد و افزود: بهره مندی از هدایت و امامت حضرت مهدی علیهالسلام در دوران غیبت یک امر مسلّم است و امام زمان علیهالسلام نیز در عصر غیبت به دنبال هدایت امّت مؤمنین و آماده سازی و خالص سازی مؤمنین به سمت عصر ظهور است.
وی در ادمه به یکی از شؤون مهم حضرت مهدی علیهالسلام در عالم اشاره کرد و افزود: یکی از شؤون امام عصر علیهالسلام این است که ایشان حجت خداوند بر روی زمین هستند.
استاد حوزه علمیه در توضیح این مطلب گفت: انسان وقتی قصد انجام کاری را دارد، برای خودش حجتی دارد، به عنوان مثال اگر کسی در جامعهای میخواهد کاری انجام دهد، این جامعه برای او قواعدی تعیین میکند که به منزله حجت های جامعه بر آن فرد است. لذا اگر این شخص بر خلاف قواعد و قوانین این جامعه عمل کند، جامعه بر اساس همان حجتی که در حق این فرد تمام شده و قواعدی که برای این فرد تعیین کرده است، حکم و مجازاتی برای فرد تعیین میکند.
جت الاسلام والمسلمین میرباقری در ادامه ی توضیح معنای حجیت به این نکته مهم اشاره کرد و گفت: اگر خداوند متعال حجت را بر بندگان تمام نکند و با بندگان احتجاج نکند، تکلیفی نیز از آنها نمیخواهد، لذا یکی از شؤون انبیای الهی و ائمه اطهار سلام الله علیهم اَجمعین، این است که این بزرگواران حجّتُ الله هستند.
وی افزود: حجتهای الهی یک احتجاج عمومی دارند که همان اظهار دین الهی در میان امتهاست که به دست همه مردم میرسد، و البته یک معنای جامعتری نیز در باب حجتهای الهی وجود دارد به این صورت که هر یک از مؤمنین وقتی عملی را میخواهد انجام دهد، در آخر با او احتجاج میشود و خوب یا بد بودن عمل را برای آن شخص واضح و روشن میگرداند.
رئیس فرهنگستان علوم اسلامی با بیان این مطلب که هر کدام از معانی غیبت را که بپذیریم به این معناست که امام زمان عجلاللهتعالیفرجهالشریف پیوسته مشغول رهبری جامعه مؤمنین در عصر غیبت هستند و راه برای ارتباط مؤمنین با طرح حضرت علیهالسلام در عصر غیبت باز است و همچنین حجت الهی هم بر همه به تمام میشود.
وی البته این نکته را هم خاطر نشان کرد که احتجاج در دوران غیبت با مؤمنین در مقیاس فردی و اجتماعی دارای پیچیدگی هایی است درحالی که در عصر ظهور، مؤمنین با نور امام راه میروند و نور امام در همهی قوای انسانی و طبیعی منتشر میشود.
جت الاسلام والمسلمین میرباقری در فراز پایانی سخنان خویش به یکی از آثار خطرناک بیتوجهی به حجت باطنی اشاره کرد و افزود: اگر کسی پشت به حجت الهی کند، یک مرتبه هایی از احتجاج و روشنی از او برداشته میشود و در نهایت به جایی میرسد که بر اساس آیات قرآن، خداوند متعال بر قلب او مهر میزند و از فهم حقایق عالم باز میماند.